Kayıtlar

Mart 4, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Akılları İşkembelerinde ve Apış Aralarında Olanlar

Resim
Mehmet Şevket EYGİ Vahdet 04.03.2016 İNSANIN aklı beyninde, akl-ı selimi gönlündedir.  Akılları işkembelerinde ve apış aralarında olanlar, dıştan insan ve akıllı gibi görünseler bile, onlar ne insandır, ne de akıllı. Bu memlekete en büyük zararı, akılları işkembelerinde ve apış aralarında olan birtakım beyinsiz sefiller vermektedir. Bu herifler ve karılar, medya gücüne sahip olursa zararları bin kat fazlalaşır. Onlar benliklerine, menfaatlerine, şehvetlerine tapar.  Onlar semavî dinlere inanmaz, onlarda pagan ahlakı, zihniyeti, kültürü vardır. Onlar iffetin, ahlakın, şeref ve namusun, haysiyetin, faziletin en büyük düşmanlarıdır.

Menemen’de ajanlar cirit atıyordu!

Resim
“Menemen’i haritadan silin!” Uzun yıllar Gazi Mustafa Kemal’e izafe edilen bu sözün aslı “Bu, cumhuriyeti ve bizim başımızı kesmektir. Bundan bütün Menemen sorumludur. Bu kasaba ‘Vilmodit’ (cezalı şehir) ilân edilmeye müstahak olmuştur” şeklindeydi. 23 Aralık 1930. Bundan 84 yıl önce İzmir’e bağlı Menemen’de insanın kanını donduran bir kafa kesme eylemi haberi Türkiye’yi bugüne kadar çalkalamaya devam edecektir. Binlerce kişi gözaltına alınıp sorgulandı, 105 sanık Divan-ı Harpte yargılandı. 37 idam kararı çıktı, 28’i infaz edildi. Bununla kalsa iyi. Başta Gazi olmak üzere devletlular eliyle hem tarihe hem de Menemen’e bir yafta yapıştırıldı: İrtica ve Menemen. Menemen Çarşısı’nda idam sehpaları.

150 yıl sonra

Resim
Ergün DİLER Takvim 04.03.2016 Osmanlı,  Türkler, bu coğrafyanın çocukları, yani bizler, 1850'lerden beri  YABANCI  kıskacı ile yaşadık. Operasyonlar hep dışarıdan geldi. Siz bakmayın  "Ne dış güçleri!"  diyenlere. Onlar ya bilmez ya da bilmek işine gelmez.  "Bizim çocuklar başardı!"  cümlesini hatırlamak istemez pek çok kişi... İşlerine gelmediği için! Mesela Özal'ın dış politikasından kim rahatsızdı? Neden öldürüldü? Adnan Menderes'i ipe gönderen kimdi? Bildiğiniz yerli bir isim mi vardı? Söyleyeceğiniz ismin rahmetli Menderes'le alıp veremediği neydi? Ya da Menderes'in uçağının düşeceğini bilenler kimdi? Mesela Kemal Derviş'i getirenler kimlerdi? Neden ona ihtiyaç duyulmuştu?