Kayıtlar

Mart 31, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Büyük silah

Resim
Ergün DİLER Takvim 31.03.2016 C umhurbaşkanı   Erdoğan'la   Washington'a geldik. Andrews Hava Üssü'ne indikten sonra otele doğru yola çıktık. Konvoy ilerlerken daha uçakta e-maillerle dolaşıma sokulan  BÜYÜK   PROTESTOLAR OLACAK  algısı küçük de olsa bir merak uyandırdı. En azından bende...

Ayna

Resim
Serdar TUNCER Yeni Şafak 31.03.2016 İnsan dile dökse de, kalbinde saklasa da, üzerinde tefekkür etse de, hiç farkında olmasa da mutlaka kendisine dair bir kanaat sahibidir. Bu kanaat, pek çok farklı unsur ve detayı bünyesinde barındırıp, çok farklı şekillerde ifade edilebilir. Bütün bu nüans ve farklılıkları -bu yazı için- bir kenara bırakıp kendimize dair kanaatlerimizi iki ana başlık altında toplayacak olursak: Ya iyilerden olduğumuzu düşünmekteyizdir yahut kötülerden.

Hakim parti , hakim lider, siyaset ve anayasa

Resim
Ali BAYRAMAOĞLU Yeni Şafak 31.03.2016 Meciste temsil edilen siyasi partiler yeni bir anayasa hazırlama konusunda birlikte yol alamıyorlar. MHP ve HDP arasındaki, anayasanın vatandaşlık tanımı gibi kritik hususları içeren toplumsal sözleşme boyutu konusunda çelişkiler çok kolay aşılır türden değil. CHP ile AK Parti arasındaki ilişkiler ise, başkanlık ve parlamenter sistem konusunda keskin görüş ayrılığından hareketle kilitlenmiş durumda.