Kayıtlar

Mart 11, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Türkiye’ye mecburlar

Resim
N e Türkiye ile ne de Türkiyesiz.. Batılıların gelip durduÄŸu yer burası. Ne bizimle, ne de bizsiz.. Abdurrahman DÄ°LÄ°PAK 11.03.2016 Yeni Akit Tamam “Hayır” diyen bir Türkiye istemiyorlar, ama zayıf bir Türkiye de iÅŸlerine yaramıyor.. Ne olsun, ne ölsün istiyorlar. Kilitlenip kaldılar. Suriye’de yanan ateÅŸ kendilerini de yakmaya baÅŸladı. PKK ve PYD, Paralel yapı üzerine kurdukları hesaplar geri tepti. Åžimdi kendileri de bu beladan nasıl kurtulacaklarını bilmiyorlar..

Başkanlık

Resim
BAÅžKANLIK  SÄ°STEMÄ°NE DESTEK DEVAMLI YÃœKSELÄ°YOR. Bölgeselden Küresele Platformu BaÅŸkanı, AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Metin Külünk, son baÅŸkanlık araÅŸtırmasını  TAKVÄ°M  okurlarına açıkladı. Sonuçlara göre, baÅŸkanlığa destek Ocak 2016' dan itibaren devamlı yükseliyor. Åžubat sonunda yüzde 57 seviyesine gelindi. Bülent ERANDAÇ Takvim 11.03.2016 Destek verenler çoÄŸunlukla  "GÜÇLÃœ TÃœRKÄ°YE "  bakışına atıfta bulunuyor. Ankette baÅŸkanlıkla ilgili soru soran vatandaÅŸlara ÅŸu cevaplar verildi:   82 Anayasası ıslah edilemez mi?  1982 Anayasası 21 kez deÄŸiÅŸikliÄŸe uÄŸramıştır. DeÄŸiÅŸikliklerle demokratikleÅŸme ve sivilleÅŸme yönünde önemli adımlar atılmıştır ancak 1982 Anayasası'nın 'otoriter, vesayetçi' hükümlerinin bütünü tasfiye edilemiÅŸtir.Anayasanın bütününe sinmiÅŸ 82 ruhu olarak adlandırılan vesayetçilik ve otoriterliÄŸi temizlemek mümkün görünmemektedir.

Korkma, AYM var!...

Resim
Eskiden beri AYM denince aklıma parti kapatma davaları gelir… Çıkan kanunları iptal ettirmek için kapısında CHP'nin nöbet tuttuÄŸu 'yüce mahkeme' olarak da sıkça hatırlanır… Hikmet GENÇ Yeni Åžafak 11.03.2016 Aslında kimsenin yutmadığı 367 hokkabazlığıyla cumhurbaÅŸkanlığı seçimine ayar vermek isteyen de.., 'LaikliÄŸe karşı eylemlerin odağı' olmakla suçlanan AK Parti'ye (yüzde 47'yle iktidarda olan partiye), 'tam deÄŸil, biraz odak oldu' diyerek para cezası kesip laikliÄŸi kurtaran da AYM'dir!...

‘Müslüman öfkesi’ ve ‘Türk öfkesi’ Rusya’yı vuracak..

Resim
Rusya, Müslüman coÄŸrafyanın  sinir uçları nı harekete geçirdi. Bugüne kadar  ABD  iÅŸgallerini, Ä°srail zulümlerini,  Avrupa tahakkümlerini hedef alan  “Müslüman öfkesi"  bir süre sonra Rusya'ya ve Rusya'nın çıkar alanlarına yönelecektir. Bu yüzden, Rusya'nın  Müslümanlarla iliÅŸkilerinin kesiÅŸtiÄŸi her nokta çatışma alanı na, kriz alanına dönüşecektir. Ä°brahim KARAGÃœL Yeni Åžafak 11.03.2016 Tarihte  ilk kez  bir dinin mensuplarını  topyekun hedef  alan  Rusya , bu  “akılsız"  Ã§Ä±kışıyla, belki de  Rus tarihinin en ağır bunalımlarından biri ni yaÅŸayacaktır. Böyle bir  stratejik hata  belki de,  Sovyetler'den sonra ikinci dağılma süreci ni bugüne kadar erteleyebilen Rusya'ya kurulan  en büyük tuzak  olacaktır. Böyle giderse  Moskova imparatorluÄŸu nu oldukça  kanlı sınırlar  bekliyor olacak, savaÅŸ  Rusya'nın içlerine  kadar servis edilecektir.

Türk asrı

Resim
Gerçekten  takip ederken bile gülümsediÄŸim olaylar yaÅŸanıyor. Bazen  "Bu kadar da deÄŸil artık!"  diyeceÄŸim çok ÅŸey görüyorum. Türkiye içeride ve dışarıda gücünü gösterdikçe birileri  OLMAYACAK Ä°TTÄ°FAKLARLA  karşımıza dikiliyor. Anlıyorum ve gülüyorum. Galiba BÃœYÃœK TÃœRKÄ°YE' nin kurulması için son bir kez daha silkinmemiz gerekecek... Gelin kimseyi kırmadan, incitmeden olayları alt-alta koyalım. Ergün DÄ°LER Takvim 11.03.2016 Kimin kim olduÄŸunu anlamaya çalışalım... Biraz geri gidelim.  HAFIZAYI  tazeleyelim... Putin göreve geldikten sonra yaptığı ilk iÅŸlerden biri  PARALEL YAPI' yı kendi topraklarında takip etmekti. Bu takip sonunda bu yapı orada tasfiye edildi. 2001'deki  YENÄ° GÃœVENLÄ°K KONSEPTÄ°NE  göre ilk adımda Paralel Yapı'ya ait 16 okul kapatıldı. Bunlar burada haber olmuyordu o zamanlar... Bilmiyorduk oradaki mücadeleyi. BaÅŸkurdistan gibi bazı bölgelerdeki çok sayıda öğretmen de sınırdışı edildi.