Kayıtlar

Nisan 10, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Necip Fazıl ve Nazım Hikmet üzerine

Resim
Bir gazete Necip Fazıl ile Nazım Hikmet'in iliÅŸkisini yazarak; “Yıldızları neden hiç barışmadı?" sorusunu ortaya attı. Ne hikmetse bazı çevreler Nazım Hikmet'in karşısına Necip Fazıl'ı çıkarırlardı; Nazım Hikmet Necip Fazıl'ı alt edebilirse geriye kim kalırdı? Bir taÅŸla iki kuÅŸ vurmak misali, hem Nazım'ı yüceltecekler, hem de Necip Fazıl'ı yerecekler!

Bir dini, bir davayı, bir toplumu yozlaştırmanın yolları

Resim
Bir inancının, bir manevi  dünyanın inÅŸasını  sarsmak istiyorsanız, onu medya ile tanıştırın. Bir insanın uhrevi dünyasını zedelemek istiyorsanız onu popülerlikle tanıştırın. Bir dine zarar vermek istiyorsanız; hocalarını, manevi önderlerini, dini liderlerini şöhret yapın, televizyon yıldızına dön üştürün.

Medyatik sömürgecilik, siber terörizm ve Panama Belgeleri

Resim
Yusuf  KAPLAN Yeni Åžafak 10.04.2016 Batı uygarlığı, modern meydan okuma'dan bu yana dünyaya tek başına ve yalnızca  sosyal darwinizm  yöntemiyle yani  orman kanunları 'yla çeki düzen veriyor. Son üç asırdır yaÅŸanan hikâye bu. Ä°NSANLIÄžIN BAÅžINA GELMÄ°Åž EN BÃœYÃœK FELÂKETÄ°N ADI: BATI

Mimar Sinan’ın kafatası nerede?

Resim
Mustafa ARMAĞAN Yeni Şafak 10.04.2016 Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Süleymaniye Camii avlusunda düzenlenen Mimar Sinan'ı anma töreni yapıldı. 9 Nisan tarihi aynı zamanda Türkiye'de Mimarlar Günü olarak da kutlanır. Gerçi bu 9 Nisan tarihi neden ve nasıl seçilmiştir? Tam olarak bilmiyoruz, zira bildiğimiz Mimar Sinan'ın sadece vefat yılı. Ayı ve günü ise belli değil. Yine de eserlerini 365 gün kullandığımız dâhi mimarımızın bir günlüğüne de olsa hatırlanmasına vesile olması hasebiyle sesimizi çıkarmıyoruz. Varsın tarih yanlış olsun ama Sinan'ın adı ve ebedî mesajı kulaklarda baki kalsın.

Türkiye/ABD diplomatik ilişkileri

Resim
Rasim ÖZDENÖREN Yeni Şafak 10.04.2016 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyareti esnasında Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin niteliği üzerine çeşitli spekülasyonlar yapıldı.