Kayıtlar

Mart 14, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

NEDENLERE BAKMADAN NETİCE ÜZERİNDEN VAVEYLA KOPARMAK

Resim
Kemal ÖZER Yeni Söz 14.03.2016 Bir konuda sebepleri göz ardı ederek netice üzerinden hüküm inşa etmek son derece tehlikelidir. Bu hususta Türkiye muazzam bir laboratuvar. ‘ Kapkaçlar  artıyor!', haydi o zaman her köşeye kamera koyalım.  ‘Kadın cinayetleri  artıyor!' haydi o zaman bütün erkekleri kâtil ilan edici düzenlemeler yapalım. ‘ Öğretmenler çocukları  dövüyor!' haydi o zaman bütün öğretmenleri işkenceci ilan delim.  Sağlık çalışanlarına karşı şiddet  artıyor!', haydi o zaman büyün hasta ve hasta yakınlarına sübyancılara bile reva görmediğimiz cezayı verelim. Böyle bir ülke olur mu ? Böyle olacaksa bütün  trafik kazası yapanları da soykırımcı ilan edelim .

Ankara saldırısının arkasında hangi devlet var?

Resim
Süleyman ÖZIŞIK İnternet Haber 14.03.2016 Ankara üçüncü kez bombalı saldırıyla sarsıldı. Hatırlayacağınız üzere ilk saldırı Ankara Garı'nda yaşanmış ve 100'ün üzerinde insan hayatını kaybetmişti. İkinci saldırı Türkiye'ye yönelik yapılan en ciddi eylem olarak tarihe geçti. Çünkü o saldırı Meclis'in bir kaç metre ötesinde, Genelkurmay'ın dibinde yaşandı. Terör örgütü bu saldırıyı yaparak  "Biz istersek sizin kalbinizde bile bomba patlatabiliriz"  mesajı verdi bu saldırıyla.. 

Can’ın ‘direniş’i, Ankara’da bomba olup patladı!

Resim
Ali KARAHASANOĞLU Yeni Akit 14.03.2016 Can Dündar, casusluk suçlamasına itiraz ediyor da... Ankara’da dün yaşanan son patlamanın ardından.. En azından “konu mankeni” olduğunu kabul eder mi acaba? Bakın gerçek bombalar..

Su akacak yatağını bulacak... Bu toplum yeniden ayağa kalkacak...

Resim
Dünyamız, yeni oluşumlara gebe: Tam bir “belirsizlikler denizi”nde yüzüyor... İşte bu belirsizlik hâli, aynı zamanda yeni arayışlara, yeni oluşumlara imkân tanıyor... Yusuf KAPLAN Yeni Şafak 14.03.2016 DÜNYA KÜÇÜLÜYOR, TÜRKİYE HEDEF BÜYÜTÜYOR Dünyamız küçülüyor. Dünya küçülürken, Türkiye, küre ölçeğinde hedef büyütüyor, yeniden medeniyet coğrafyasına uzanıyor... Burada, elbette ki, büyük zorluklar var karşımızda. Bizi kendi hâlimize bırakmayacaklar, bırakmıyorlar da. Ama ufkumuzu büyüttük artık. Ok yaydan çıktı bir kere. Ufuk genişlemesi, tarihî bir avantaj sunuyor önümüze...