Kayıtlar

Nisan 7, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Suriye’de kim kimdir?

Resim
Abdurrahman DİLİPAK Yeni Akit 07.04.2016 S uriye’de, aralarında Mihraç Ural’ın da olduğu bir grup Ahraruş Şam milislerinin top atışı ile imha edildi.. İmha edilenler arasında Esed’in generalleri ve Mihraç Ural dışında Rus generaller de var, İran generalleri de, Hizbullah komutanları da.. Yani 5’li bir toplantı.. Aralarında PYD eksik. PYD’yi Mihraç Ural temsil ediyor olabilir..

Avucunuzu yalarsınız...

Resim
Ekrem KIZILTAŞ Takvim 07.04.2016 C umhurbaşkanımız   Recep Tayyip Erdoğan'ın AB D   gezisi sırasında AB D Başkanı,   Başkan Yardımcısı ve   Dışişleri Bakanı ile   Suriye konusunda neler   konuştuğu, önemli.  Orada konuşulanların bundan   sonrasını nasıl etkileyeceği   belki daha da önemli. Cumhurbaşkanımız Washington DC'de biz gazetecilerle yaptığı toplantıda ABD Başkanı Barack Obama ve diğer yetkililerle Suriye ve PYD-YPG konusunda konuştuklarını -özetle-, şöyle aktarmıştı:

Ne kötü bir paralellik!

Resim
Ahmet TAŞGETİREN Star 07.04.2016 PKK ve Gülen hareketi. Çok dramatik biçimde birbirine benzemeye başladı.  “Dramatik”  tanımlamasını özellikle Gülen hareketi için kullandım, çünkü  “dini”  bir görünümle yola çıktılar ve şu anda bambaşka bir hüviyet içine sürüklenmiş durumdalar. 23 Kasım 2014 tarihinde bu sütunda  “Fikir jimnastiği”  başlığı altında  “Acaba hükümet Cemaat için de bir çözüm süreci başlatır mı?”  sorusuna cevap aramıştım.

Evet, tiksiniyoruz!

Resim
Ahmet KEKEÇ Star 07.04.2016 Hangi sözcükle mukabelede bulunacağımı bilemedim... Aklıma gelen ilk sözcük,  “tiksinç...” Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, töre ilişkilerinin egemen olduğu topluluklarda  “cinayet sebebi”  sayılacak sözlerini başka nasıl adlandırmalı, bilemiyorum? Evet, tiksinç... Ve tiksiniyoruz.