Kayıtlar

Şubat 25, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gergedanın tur aracına saldırısı

Resim

Suriye’de B planı ne

Resim
Abdülkadir Selvi Yeni Şafak 25.02.2016 ABD ve Rusya, Suriye'de ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya vardılar. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 27 Şubat'ta devreye girecek olan ateşkesin başarısının birkaç gün içinde belli olacağını söyledi. Kery, aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi. Ateşkes başarısız olursa B Planının devreye gireceğini söyledi. B planı, Suriye'nin bölünmesi demek.

Kriz.. Kriz... Kriz... Kriz..Kriz...

Resim
Abdurrahman Dilipak Yeni Akit 25.02.2016 Bölgede henüz bir çözüm yok. Süreç hızlanıyor, sorun derinleşiyor ve yayılıyor. Geri dönüş yok. Herkes “inceldiği yerden kopsun” havasında. Herkes zaman kazanmaya çalışıyor. Konjonktür son derece berbat. Amerika’da seçimler var. Avrupa’da kendi içinde görüş birliği yok. İslam dünyası tedirgin.

Yeni strateji: Sünniler IŞİD’ci, Şiiler modern, Kürtler seküler

Resim
Kemal ÖZTÜRK Yeni Şafak 25.02.2015 Avrupa ve ABD'de şunlar konuşuluyor: 'IŞİD gibi bir cani örgütü Sünniler kurdu. Taliban, El Kaide, El Nusra hep Sünni örgütlerdi. Bu örgütlerin hamisi olan ülkeler Suudi Arabistan, Türkiye, Katar. Onlarda da çoğunluk Sünni. Peki Şiilerin kurduğu cani bir örgüt var mı? Yok. O zaman Batı'nın çıkarlarına en büyük tehdit Sünnilerden gelir, Şiiler ise modern ve medeni. Bir de seküler Kürtler (PYD) var. Onlar da dini aşırılığa karşı, modern fikirli insanlar.'

Suudi Arabistan nereye kayboldu?

Resim
Merve Şebnem Oruç Yeni Şafak 25.02.2015 Tarihin her döneminde savaşların seyrinin değiştiği, tarafların zaman içerisinde politika değiştirdiği olmuştur. Ancak hiçbirinde, yaşadığımız bölgesel kaosta olduğu gibi, günler, hatta saatler içinde yeni bir gelişmenin yaşandığı ve anlık değişimlerin tarafların politikalarını etkilediğine rastlanmamıştır.

HAFIZIN TACI

Resim