Kayıtlar

Nisan 18, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEKANIZI GELİŞTİRECEK 10 ÖNERİ

Resim
1-İnternetteki zamanınızı daha iyi değerlendirin. İster telefonla, ister bilgisayarla, online dünyaya bağlandığınızda zamanınızı kedi - köpek videoları izlemekten daha yararlı kullanabilirsiiz. İnternette geçirilen sürede, online dersler alabilir, TED konuşmalarını dinleyebilir veya zihin geliştirici birçok şey yapabilirsiniz.

AŞI, KEDİ, İNSAN, VİCDAN, SEZARYEN VE SAĞLIK BAKANLIĞI

Resim
Kemal ÖZER Yenisöz 18.04.2016 Torbaların içi karanlıktır, içinden ne çıkacağı belli olmaz. Bu nedenle “ torba yasa ” denilen şeylerden hep korkarım. Ondan da ne çıkacağı belli olmaz. Sağlık Bakanlığı da bu torba yasalardan birinin daha hazırlığını yapıyormuş. Vicdanlı doktor/insan yetiştirerek eşi az görülür bir soygun ve soykırım türü olan sezaryeni engellemek iddiasıyla normal doğum için sigorta hazırlığı yapıyorlarmış. Neymiş efendim, kadın normal doğumda ölürse ailesine tazminat ödenecekmiş. Böylece doktorlar da korkmayacakmış.

Köy Enstitülerini CHP kapatmıştı

Resim
Mustafa ARMAĞAN Yeni Şafak 28.04.2016 Bir sabah evden telefonla babamı aradılar. Arayan kimdi bilmiyorum. Acele çıkıp gitti. Daha sonra bize kendisine Arıkan'ın ölümünü bildirdiklerini, ona gittiğini, Arıkan'ın yatağında cansız yattığını gördüğünü, yatağın yanındaki masada bazı ilaç kutuları ve bir kâğıt üzerine çizilmiş bir mezar resmi bulunduğunu anlatacaktı.” Köy Enstitüleri'nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Engin Tonguç bir intihar olayını anlatıyor. Kimin intiharı mı? Köy Enstitüleri'nin temelini atan Milli Eğitim Bakanı Saffet Arıkan'ın.

Şehitlere hakaret ediyoruz!

Resim
Süleyman ÖZIŞIK İnternet Haber 18.04.2016 Aslında bu yazıyı bir ay önce yazacaktım ama deyim yerindeyse sevgili Serdar Tuncer lafı ağzımdan aldı. Tuncer'in yazdığı satırları okurken hem aynı hassasiyeti paylaştığımız için sevindim, hem de, yazdıklarını okurken kıskançlıktan çatladım doğrusu... Çatladım çünkü bir toplumsal sıkıntı ancak bu kadar güzel kaleme alınabilirdi.

“Hepimiz Böhmermann’ız” diyenler çıktı!...

Resim
Hikmet GENÇ Yeni Şafak 18.04.2016 Merkel, Erdoğan için  yumruğu masaya vurdu ... Devlet televizyonu ZDF'de yayımlanan “Neo Magazin Royale” adlı programda Cumhurbaşkanımıza hakaret eden Böhmermann yargılanacak... Bu iş öyle kolay olmadı el elbette... Hükümet ortağı sosyal demokrat parti SPD'in ciddi itirazlarına rağmen Böhmermann'ın yargılamasına izin vermiş Merkel...

Dikkat! Âmentümüze, İslâm’ın temellerine saldırıyorlar!

Resim
Yusuf KAPLAN Yeni Şafak 18.04.2016 Tarihin silbaştan yeniden yapıldığı zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bütün büyük doğumlar büyük sancıların çocuğudur. Tarihi, fikir, oluş ve varoluş çilesi çekmeyi göze alan, bedel ödemekten kaçınmayan toplumlar yapar.