Kayıtlar

Mart 27, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bu Kadar Çok İmam-Hatip Açıyoruz da!

Resim
Abdurrahman DİLİPAK Yeni Akit 27.03.2016 B en bir İmam-Hatipliyim ve bu tercihimden dolayı da mutluyum. Ama biliyorum, devletin İmam-Hatipleri açması, İslam’ın hakikatinin öğrenilmesi için değildi.. TSE damgalı bir din üretmek istiyorlardı. Biz de bu alamet-i farikalarını kaybetmiş dinin misyonerleri olacaktır. Laikleştirilmiş bir toplumda, ikonalara, seremonilere ve ritüellere indirgenmiş bir dinin misyonerleri olacaktık. Allah’a şükürler olsun, Allah’ın yardımı ile biz bu oyunu bozduk.. Birileri de onun için bu okullara düşman oldu.

Taşeron açıklamaları kafaları iyice karıştırdı

Resim
Ahmet ÜNLÜ Yeni Şafak 27.03.2016 Kamuoyuna yansıyan açıklamalar dikkatlice incelendiğinde taşeron işçilere kadro mu yoksa pozisyon mu verileceği ve bunların alacakları ücretler kafaları iyice karıştırdı. Konuyu bütün boyutlarıyla izah etmeye çalışacağız. Taşeron işçiler kadroya mı, pozisyona mı geçiriliyor?

Müstemleke isen makbul, bağımsızsan tehditsin

Resim
Merve ŞEBNEM ORUÇ Yeni Şafak 27.03.2016 Birkaç yıl öncesine kadar, dünya gündemini İran'ın dünya barışı için nasıl bir tehdit olduğu oluşturuyordu. NY Times ve Washington Post gibi gazetelerin başını çektiği uluslararası medyada gün geçmiyordu ki, İran'ın nükleer silah geliştirdiğine dair yeni haber çıkmasın, dönemin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad şeytanlaştırılmasın, İran'ın Orta Doğu'yu nasıl kaosa sürüklediği ve İsrail'in güvenliğini tehdit ettiği yazılmasın...

99 yıl önce Gazze’de İngilizleri yenmiştik

Resim
Mustafa ARMAĞAN 27.03.2016 Yeni Şafak Tarihi galipler yazar” sözü ilk bakışta beylik bir ifade gibi görünse de derin bir hakikati dile getirir. Eğer Birinci Dünya Savaşı'ndan galip çıksaydık ders kitaplarında Çanakkale Zaferi'ni Enver Paşa'nın kazandığını okuyor olacaktık, Cumhuriyet devri kitapları ise aynı zaferi Yarbay (sonra Albay) Mustafa Kemal Bey'e tapulama gayretkeşliği içindeler.