Kayıtlar

Nisan 8, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sızıntı!

Resim
Ersoy DEDE 08.04.2016 Star 50 milyon isim, adres ve kimlik numarası ortalığa saçılmış..  Bunun iki okuması var.. Birincisi ve ilk akla geleni konjonktürel.. Değerli dostlar, içinden geçmekte olduğumuz dönem, geri kabul anlaşmasının da içinde olduğu kapsamlı bir AB entegrasyon dönemi.

Üç ayları fark etmek

Resim
Ahmet TAŞGETİREN 08.04.2016 Star Öylesine yoğun gündemler yaşıyoruz ki bu hayhuy içinde gelen  “üç aylar” ın farkında olamayabiliriz diye bu başlığı attım.  Evet, gazetelerde gelişi kutlanır. Televizyonlarda kandillerle hayatlarımıza girer. Ama gene de siyasi - ekonomik - sosyal gündemler, hele terörle mücadele bütün zihinleri abluka altına alır ve “Üç aylar” da, Kandiller de kültürel bir motife dönüşürler.

Erdoğan-Davutoğlu çatışması!..

Resim
Serdar ARSEVEN Yeni Akit 08.04.2016 M uhafazakâr camia mı diyorsunuz, dindar mı diyorsunuz, ne diyorsanız, hangi çerçeveye alıyorsanız bizim tarafları... İşte ben bu bizim taraflardan gelmedim, ben bu bizim taraflara geldim!.. Geldikten sonra da, neler gördüm, neler yaşadım neler....

Camilerde toplanan üç-beş liralar...

Resim
Ekrem KIZILTAŞ 08.04.2016 Takvim B ugün  Cuma. Bir hafta önce ABD'de  Maryland'daki Diyanet   Kültür Merkezi 'nde (Diyanet Center of America) idik.  Diyanet   İşleri Başkanımız Prof. Dr.  Mehmet Görmez'in imametinde eda ettiğimiz Cuma   namazının ardından  bu   muhteşem eserin hikayesini   ve özelliklerini dinledik ve   sonra da beraberce dolaştık. Vaktiyle burada alınan 60 dönümlük bir arsa üzerinde ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde bir mescit ve bir imam evi yapılır. 2008'de, daha büyük bir cami ihtiyacı gündeme getirildiğinde, o zaman Başbakan  olan Cumhurbaşkanımız Recep   Tayyip Erdoğan, 'büyük düşünün'   der.  Büyük düşünülür ve ortaya Külliye'nin projesi çıkar.

Roller değişti

Resim
Ergün DİLER 08.04.2016 Takvim E skiden  ordular yıllar öncesinden hazırlanırdı. Taraflar belli olduğu için  KAMPLAR  da keskindi. Herkes dostunu, düşmanını bilirdi. Savaş meydanlarına çıkılır, kozlar paylaşılırdı. Baktığımız zaman iki Dünya Savaşı böyle yaşandı.  Milyonlarca   insan öldü.  Özellikle ikincisinde... Almanya kaybetse de Rusya Avrupa'nın  DOĞU' sunu, imdada gelen Amerika da BATI' sını alıyordu. Savaşın sonunda aynı safta olanlar  KARŞI KARŞIYA GELİYORDU!

Sözlüğe baktım, bit yavrusu...!

Resim
Hikmet GENÇ Yeni Şafak 08.04.2016 Beklentilerimiz o kadar da yüksek değil elbette… Zira dürüst ve ilkeli siyasetten çok uzak olduklarını biliyoruz… 'Böyle bir düşüncemiz yok, ben aday değilim' dedikten bir gün sonra 'adaylığımı ilan ediyorum' diyen birinin hangi siyasi ilkesini sorgulayacaksın?!...

Bir başka açıdan

Resim
Abdurrahman DİLİPAK Yeni Akit 08.04.2016 Cins kafalar vardır. Böyle kafa sahibi bir arkadaş PKK ve Paralel’le ilgili ilginç bir yorum yaptı.. PKK ve PYD tasfiye mi ediliyor. Bu konuda derin bir mutabakat mı sağlandı..