Kayıtlar

Mayıs 4, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Davutoğlu'nun konuşmasını kim nasıl gördü?

Resim
Hatice KÜBRA internethaber 4 Mayıs 2016 Pazar gününden bu yana gündemimizde o ya da bu şekilde pelikanlar var. Heralde hayatımızın hiçbir döneminde olmadığı ve olamayacağı kadar çok pelikan dedik bu 4 günde. Hayır zaten "aslan ,  kartal, kanarya" falan demek varken niye pelikan diyelim?    Bu Pelikan Dosyası şeysini okuyan bütün gazeteciler heralde  "eee, bilmediğimiz ne var?"  demiştir içinden.  Ankara kulislerindeki söylentileri derleyip toparlayıp, "Reisçilerden Hocacılara ayar" şeklinde sunmuşlar hepsi bu. 

OYUN HIZLANDI...

Resim
Ergün DİLER Takvim 04.05.2016 İÇERİDE  her gün yeni ve sürpriz bir gelişme ile güne başlıyoruz. Terör hayatta kalmaya çalışırken, PKK'ya yakın durmakta direnenler tasfiye olmak üzereyken, yıllarca oyun kuran medya havlu atıyorken, muhalefet sallanıyorken, Avrupa'ya vizeler kalkıyorken, İstanbul sermayesi kazandığı halde şikayet ediyorken  TÜRKİYE  nereye gidiyor? İçeride  KİŞİLERİN  ismiyle girişilen bir çok tartışma var. Benim ilgi alanım bu değil. İyi ya da kötü içerideki kişilere hiç bakmam! Sadece  ULUSLARARASI  kimlik taşıyanlara, dışarısıyla ilişkili olanlara dikkat kesilirim. Gerisi boş! Türkiye'de bu vasıflarda isimler var.

Fitne

Resim
İbrahim TENEKECİ Yeni Şafak 04.05.2016 Oldukça etkili bir örnek: Afganistanlı müminler dünyanın iki büyük devletinden birini yenmişler, fakat fitneyi yenememişlerdir. Fitne, onları mağlup etmiştir. Akıbet ortadadır ve acıklıdır. Vebal ağırdır. Ne istiklâl kalmıştır, ne istikbal. Fitnenin yanına benlik meselesini de eklememiz gerekiyor. O da sıkıntılı ve yıkıcı bir konu. İslâm âleminin vaziyetine bir bakalım.  Birçok beldemiz fitne ateşiyle yanmış, yıkılmış haldedir.  Yankısı ve karşılığı uzun yıllar sürecek acılar yaşandı, yaşanıyor. Fitne, en zalim düşmanın dahi veremeyeceği zararlara neden olmuştur. Ayrılıklar derinleşmiş ve neredeyse kalıcı hale gelmiştir.