Kayıtlar

Mart 17, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Değiştirin İstiklâl Marşı’nı!

Resim
Serdar TUNCER Yeni Şafak 17.03.2016 Bu topraklarda doğan her insan borçlu doğar. Irk, dil, mezhep, meşrep fark etmez. Her birimiz hep aynı borç senetlerinin altına imza atmış olarak doğarız bu topraklarda. Bin yıldır böyledir bu. Malazgirt ovasının Alpleriyle başlar alacaklı listesi, Kosova'nın yiğitleriyle devam eder. Bir borç senedinin altında Otlukbeli yazar, diğerinin Mohaç. Birinin tanzim tarihi 1453'tür bir başkasının 1517.

Biz de onlara harita dayatacağız

Resim
İbrahim KARAGÜL Yeni Şafak 17.03.2016 Sanki 1.  Dünya Savaşı  dönemini yaşıyoruz. Sanki yeniden  Sykes-Picot  benzeri  gizli  anlaşmalar,  harita  çalışmaları yapılıyor. Ülkelerin nasıl  parçalanacağı , ne tür  yeni devletler  kurulacağı, bölgesel kaosun nasıl çıkarılacağı ve bu kaoslar üzerinden  hangi şehirlerin kimlere kalacağı , hangi  terör örgütleri  üzerinden ne tür senaryolar uygulanacağı tartışılıyor.

İntikam yemeği

Resim
Ergün DİLER Takvim 17.03.2016 Günlük  hayatına devam eden bizim gibi sıradan insanlar  DEVLETİN  nelerle ve kimlerle, nerede, ne şekilde mücadele ettiğini bilmez. Hiç bilmediğimiz coğrafyalarda, hiç bilmediğimiz isimsiz kahramanlar can verir. Cenaze namazlarından bile haberimiz olmaz. Ama  "Bayrak düşmesin, ezan susmasın"  diye giderler haritada yerini bulamayacağımız yerlere... Çoğunun eşi ve çocukları bilmez babalarının ne iş yaptığını.  Anne ve babaları da...  Bir de eline silah almadan vatana hizmet edenler vardır. Belki büyük kahramanlık yaparlar ama silah sesi duymayız. Hatırlayın  ASELSAN  cinayetlerini, pırıl pırıl beyinler bir bir gitti. İntihar denildi. Peş peşe mühendisler ölüyor ama bir sonuca gidilmiyordu. Muhtemelen varılan yerde karşımıza bir başka  DEVLET  çıkıyordu. O andan itibaren karşıdaki devletin anladığı dilden konuşuluyordu.