İLK CEP TELEFONU 📳

 İlk cep telefonu Martin Cooper tarafından Motorola'da 1973 yılında geliştirildi. Bu telefon, 2.2 pound (yaklaşık 1 kg) ağırlığında ve 10 inç (25 cm) uzunluğundaydı. İlk cep telefonları, günümüzdeki akıllı telefonlar gibi çok işlevli


değildi ve sadece temel telefon görüşmeleri yapmak için kullanılıyordu.

İlk cep telefonu, Motorola'nın bir mühendisi olan Martin Cooper tarafından geliştirildi. 3 Nisan 1973 tarihinde New York'ta bulunan bir sokakta, rakip şirketlerin üst düzey yöneticilerine karşı gerçekleştirilen bir çeşit gösteri sırasında bu telefon kullanıldı. Martin Cooper, bu tarihi anı, rakip firmalardan Bell Labs'tan Joel Engel'e karşı kazandı.



İlk cep telefonu olan Motorola DynaTAC 8000X, oldukça büyük ve ağırdı. 2.2 pound (yaklaşık 1 kg) ağırlığıyla, taşınması kolay değildi. Ancak, bu telefon kablosuz iletişimi başlatan bir dönüm noktasıydı. Telefonun fiyatı da oldukça yüksekti; yaklaşık 3,995 dolar gibi bir rakama satılıyordu (bugünkü para birimiyle yaklaşık 11,000 dolara denk geliyor).


Motorola DynaTAC 8000X, sadece temel telefon görüşmeleri yapabilen bir cihazdı ve günümüzdeki akıllı telefonların sahip olduğu birçok özelliği içermiyordu. Ancak, kablosuz iletişimin başlangıcı olarak büyük bir öneme sahipti ve cep telefonu teknolojisinin gelişimine öncülük etti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GERİ GELSİN O GÜNLER ANNE

KARİYE CAMİİ-İKİNCİ AYASOFYA

BİR GÜN BIR ÖĞRETMEN

BUNU MU İSTİYORSUNUZ!!!