GÜNEY AFRİKA'DAN İSRAİLE DAVA

 Güney Afrika Cumhuriyeti'ni,



İsrail'e başlatmış olduğu davadan dolayı gerçekten tebrik etmek gerekiyor.

Türkiye dahil hiçbir müslüman ekseriyetli ülkenin yapamadığını, herşeyi göze alarak yapmaları yakın tarihin dönüş noktalarından biri olarak kayda geçecektir.

Nüfusunun %80'i hristiyan olan bu ülke, Gazze soykırımının dini değil, insani ve ahlaki bir mesele olduğunu tüm dünyaya açıkça göstermiştir.


Ayrıca bazılarının;

'Güney Afrika'nın açtığı davadan ne olur ki' söylemlerine aldanmayın.

Mısır, Fas, Cezayir dahil 54 Afrika ülkesi arasında en gelişmiş ülke olması yanında,

445 milyar $ GSYİH ile yine Afrika Kıtasının en büyük ekonomisine sahiptir.

Bununla beraber,

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyeleri arasında olduğunu, aynı zamanda Afrika kıtasının G20 ve BRICS içerisindeki tek temsilcisi olduğunu da unutmayın. 

Dolayısıyla çıkmış oldukları yol bulundukları konumdan dolayı da oldukça önemlidir.


Sadece sözle destek veren ülkelerin ise (en başta Türkiye) açılan bu davaya resmi olarak katılması elzemdir.

 Güney Afrika, Afrika'nın güneyinde bulunan bir ülkedir. Başkenti Pretoria'dır, ancak ülkenin yasama ve yürütme organları Cape Town ve Bloemfontein'de bulunmaktadır. Güney Afrika, çeşitli etnik gruplara ev sahipliği yapmakta olup, en büyük gruplar arasında Zulu, Xhosa, Beyaz Afrikalılar ve Coloured (melez) toplulukları bulunmaktadır. Ülkenin resmi dilleri arasında İngilizce, Zulu, Xhosa ve Afrikaanca bulunmaktadır. Güney Afrika, doğal güzellikleri, vahşi yaşamı, zengin kültürü ve tarihiyle ünlüdür. Ayrıca, Johannesburg ve Cape Town gibi büyük şehirleri ekonomik ve kültürel açıdan önemli merkezlerdir. Ancak, ülkede sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, hala bazı sorunları beraberinde getirmektedir.

 Ülke, Afrika kıtasının güney ucu boyunca uzanmaktadır ve Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu'na kıyısı vardır. Güney Afrika'nın iklimi geniş bir yelpazeye sahiptir; kuzeyde sıcak ve kurak, güneyde ise ılıman ve yağışlı bir iklim görülür.


Güney Afrika, zengin maden rezervleriyle tanınır, özellikle altın, elmas, platinyum ve manganez gibi önemli minerallerin çıkarıldığı bir ülkedir. Ekonomisi, madencilik, tarım, turizm ve hizmet sektörleri üzerine odaklanmıştır.


Ülkenin tarihi, ırk ayrımcılığı ve apartheid politikaları nedeniyle önemli bir zorluklarla dolu. Ancak, 1994 yılında gerçekleşen demokratik seçimlerle birlikte Nelson Mandela'nın önderliğindeki ANC (African National Congress) partisi iktidara geldi ve apartheid sona erdi.


Güney Afrika, zengin biyolojik çeşitliliği ve vahşi yaşamı ile de bilinir. Kruger Milli Parkı gibi ulusal parklar, turistler için popüler destinasyonlardır.


Ancak, ülkede hala ekonomik eşitsizlik, su sıkıntıları ve suç gibi sorunlarla başa çıkma çabaları devam etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GERİ GELSİN O GÜNLER ANNE

KARİYE CAMİİ-İKİNCİ AYASOFYA

BİR GÜN BIR ÖĞRETMEN

BUNU MU İSTİYORSUNUZ!!!