MOSSAD DESTEKLİ PROVOKASYONUN ŞİFRELERİ

 ⚫️MOSSAD DESTEKLİ PROVOKASYONUN ŞİFRELERİ


⚫️Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ile normalleşme mesajının hemen ardından Kayseri’de başlatılan provokasyon girişimi her yönüyle kontrol altında.

⚫️MOSSAD’ın desteğini  “twit atarak” ilan ettiği provokasyonu eşzamanlı olarak Suriye’ye de sıçratma çabası istihbarat tezgahını ele verdi.

⚫️Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol atlında tuttuğu bölgede azınlık bir grup tarafından başlatılan sokak olayları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bastırıldı ve eylem amacına ulaşamadı.

⚫️Bölgede yaşanan gelişmelere yönelik açık bir provokasyon olduğu görülen olay bazı sebepleri içinde barındırıyor.

⚫️Suriye'de işgal ettiği topraklarda sözde yerel seçim yapmayı planlayan terör örgütü PKK/YPG, Türkiye'nin bölgede bir terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceği uyarılarının ardından, sözde seçimi ertelemek zorunda kaldı.

⚫️Terör örgütü, Rakka, Deyrizor, Halep ve Haseke dahil toplam 4 ili, ayrıca El-Cezire (Haseke ve Kamışlı), Deyrizor, Rakka, El-Furat (Aynularap), Münbiç ve Afrin-El-Şehba ile Tabka bölgelerini kapsayacak sözde seçimle kendine meşruiyet kazandırma çabasına girmişti.

⚫️Türkiye’nin harekat bölgelerini de kapsayan sözde seçimlerin engellenmesine yönelik terör unsurları bölgede Türkiye karşıtı faaliyetlerini arttırmıştı.

⚫️Türkiye ile Suriye arasında bir normalleşme süreci ve Türkiye’nin bölgede güçlenmesi yönünde atılan diplomatik adımları baltalamaya yönelik terör unsurları ve bölgedeki bazı azınlık gruplar bu normalleşme sürecini baltalamaya yönelik bir tutum içerisine girdi.

⚫️1 Temmuz’da yaşanan
Suriye’deki Türkiye karşıtı eylemlerin arkasında Radikal Kuzey Fırtınası grubu var .

⚫️Suriye Geçici Hükümeti, olayların Türkiye ve Suriyeli muhalifler arasındaki ilişkileri zedelediğini vurgulayarak kışkırtıcı saldırı çağrılarına uyulmaması gerektiğini belirtti.

⚫️Özellikle Batı’da aşırı sağın yükseldiği bir dönemde eş zamanlı olarak yürütülen bu popülist yaklaşım, Kayseri’de yaşanan kışkırtma sonrası çıkan olaylarla Türkiye’nin bölgede güçlenmesini istemeyen gurupları harekete geçirdi.

⚫️Türk bayrağına karşı milletimizin hassas yaklaşımını tetikleyecek bir sosyal medya kampanyası yürütüldüğü servis edilen videolardan anlaşılıyor.
Gerek içeride gerekse dışarıda sığınmacı politikasına yönelik hazırda bekleyen unsurların bir iç karışıklık çıkarma hedefiyle kampanya yürüttükleri açıkça görülüyor.
Türk Bayrağına karşı yapılan eyleme Mehmetçiğimizle birlikte Özgür Suriye Ordusu birlikleri de müdahalede bulundu.

⚫️Radikal bir azınlık tarafından başlatılan münferit ayaklanma Polis Özel Harekat ve TSK’nın müdahalesiyle hızlıca bastırıldı ve provokasyonun önüne geçildi.

⚫️Harekat bölgesinde asayişin sağlanmasıyla olağan duruma dönüldü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ADNAN MENDERES KİMDİR